Modernizacja budynku usługowego a zgoda wojewódzkiego inspektora sanitarnego

28 listopada 2025 r. / 5 min. czytania

Stan faktyczny Inwestor nabył budynek usługowy wybudowany w latach 70. i rozpoczął jego modernizację, której celem jest częściowa zmiana sposobu użytkowania wybranych pomieszczeń. Projekt przewiduje utworzenie pomieszczenia przygotowania wstępnego żywności oraz stanowiska wstępnej obróbki produktów, w którym pracownicy restauracji mają wykonywać czynności związane z myciem, obróbką i przygotowaniem surowców do dalszej produkcji gastronomicznej. Zgodnie z założeniami inwestora w pomieszczeniach tych będzie wykonywana praca przez więcej niż czterech pracowników jednocześnie, co dodatkowo wpływa na wymogi dotyczące minimalnej wysokości. W toku inwentaryzacji budowlanej ustalono, że wysokość analizowanych pomieszczeń wynosi 2,5 m. Ze względu na zakres czynności...

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Dostęp do pełnej treści materiałów wymaga subskrypcji. Dołącz do naszej społeczności już dziś!

Subskrybuj teraz

Masz już konto?